De Aanstellingspas

Met een aanstelling is de beroepsverkeersregelaar of transportbegeleider officieel bevoegd om beroepsmatig verkeersregelende werkzaamheden uit te voeren. Een geldige aanstelling kan men aantonen met de Aanstellingspas. De pas kan aangevraagd worden door een werkgever (hieronder vallen alle bedrijven, ZZP’ers, provincies en transportbegeleidersbedrijven) of gemeenten. De Aanstellingspas wordt afgegeven door Verkeerscentrum Nederland (VCNL). Dit wordt tevens vermeld op de Aanstellingspas.

De Aanstellingspas moet tijdens de werkzaamheden bij zich gedragen worden. Een foto of kopie van de pas volstaat niet. U kunt dit terugvinden in art 7 lid 3 van de Regeling Verkeersregelaars 2009. 

De Aanstellingspas aanvragen

De Aanstellingspas kan aangevraagd worden via Aanstellingspas.nl. Deze aanvraag wordt gedaan door een werkgever, ZZP’er of gemeente. Lees hier meer over de verschillende soorten aanvragen.

Levertijd nieuwe Aanstellingspas

Wij streven er naar om de Aanstellingspas binnen 2 dagen na goedkeuring te versturen.

Oude (gele) aanstellingspassen

De oude (gele) Aanstellingspas is geldig tot de einddatum die op de pas is vermeld. U hoeft hiervoor geen nieuwe pas aan te vragen.